Skärmflygskola

När du första gången lättar från backen och känner att vingen bär och att du faktiskt flyger är en obeskrivligt härlig känsla. Känslan växer sedan med tiden, erfarenheten och den skicklighet du utvecklar som pilot.

 

Under våra kurser lär du dig flyga både paraglider och paramotor. Vi utbildar enligt Svenska Skärmflygförbundets regelverk och du får efter avslutad kurs en licens utfärdat genom förbundet.

 

Studentlicens – kallas även"elevlicens"
Datum för nästa  kurs 20 - 22 sep 2019

Den lägsta/första behörigheten är en slags "Learner's licence" som ger dig kunskap att självständigt flyga i småbackar. Detta är en bra nivå om man vill känna på vad sporten innebär samtidigt som man lär sig viktiga baskunskaper om skärmflygning – start- och landningsteknik, skärmhantering och framför allt säkerhet att hantera utrustningen. Allt fler börjar med att ta studentbehörighet för att sedan gå vidare till att skärmflyga med eller utan motor.

Kursen varvas med grundläggande teori för att ge dig en god grundläggande kunskap i att flyga paragliding på ett säkert sätt.

 

Kursens längd: 3-5 dagar

Kursort: Sala / Enköping

Pris för elevlicens: 7.000kr

OBS! Svenska Skärmflygförbundets (SSFF) årliga obligatorisk förbunds och försäkringsavgift tillkommer.

Steget efter student är att ta behörighet i

·         Berg

·         Hang

·         Bogsering (start med dragfordon eller vinsch)

Vi håller regelbundet kurser i ovanstående behörigheter.

 

Pilot 1 (P1)

Efter minst 30 genomförda flyg från berg, genom vinsch eller på hang och bedömd lämplighet kan du gå vidare till nästa kompetensnivå som är Pilot 1. Då får du flyga på egen hand. Du behöver minst en av behörigheterna Berg, Hang, Bogsering för att gå P1-kurs.

Kursens längd: 2-3 dagar

Kursort: Sala / Enköping

Pris P1 kurs: 3.500kr

Pilot 2 (P2)

Kursen är till för dig som vill flyga självständigt i Sverige och utomlands.

Inträdeskrav: P1-licens med samtliga behörighter. Minst 60 höjdflyg efter avslutad utbildning. Varav minst 30 höjdflyg från berg. Total flygtid på minst 40 timmar varav minst 8 timmar termik och 8 timmar hang. Egen utrustning.
Kurslängd: 2 dagar

 

Kursort: Sala / Enköping

Pris P2 kurs: 3.000kr

Paramotor 1 (PM1)

Inträdeskrav: Studentbehörighet.

Att starta nära sitt hem en vacker sommarkväll med sin Paramotor är en känsla som är svår att beskriva. Helt klart optimal frihet.
Att stiga upp i det blå och flyga nära moln eller flyga lägre längs med vattendrag och ängar en svårslagen naturupplevelse. Det är det som är Paramotorflygning. En självständig frihet till ett överkomligt pris. Paramotor är den billigaste roligaste mest självständiga flygsporten. Är ni några kompisar som flyger blir det ännu roligare!

Paramotor är det senaste i skärmflygsporten.

Kurserna följer Svenska Skärmflygförbundets kursplaner och leder till en godkänd licens.

 

Kurslängd: 3-5 dagar

Kursort: Sala/Enköping

Pris PM1 kurs: 7 000kr
 

Vi utbildar regelbundet så kontakta oss med en intresseanmälan så meddelar vi vilka datum vi kör nästa kurs. Vi utbildar även PM2 och samtliga behörigheter.