top of page
JPEG.jpg
PARAGLIDING & PARAMOTOR

TANDEMFLYG

 

Människan har alltid drömt om att kunna flyga, här blir drömmen till verklighet! Tandemflyg med paragliding är ett av de enklaste och säkraste sätten att få känna känslan att sväva fritt helt utan några förkunskaper. Flyget sker tillsammans med en erfaren tandempilot och redan efter några minuters instruktion är ni uppe i luften på en höjd av 300 - 500 m.

I Enköping startar vi med hjälp av en vinsch för att nå ideal flyghöjd. Under skärmflygningen kan man få möjlighet att själv prova på att styra och om så önskas hinner man med några svängar som får det att kittla i magen.

HUR GÅR DET TILL?

Du får en hjälm och en sele som är ihopkopplad med tandempilotens sele och skärm. Du får instruktioner om hur flyget går till och vad du ska tänka på. När alla förberedelser är klara så vinschas ni upp till 300 - 500 m höjd där draglinan släpps och friflyget börjar. Nu är det bara att luta dig tillbaka och njuta av utsikten och känslan av att flyga fritt som en fågel! 

KAN VEM SOM HELST FLYGA TANDEM?

Nästan alla, gammal som ung. Minimiålder: 8 år Minimivikt: ca 20 kg. Har du funktionshinder eller är rullstolsbunden, så rekommenderar vi att du flyger tandemflyg med paramotor under förutsättning att du har stabilitet i överkroppen.

HUR SKA JAG VARA KLÄDD?

Bra att ha ett par skor som du kan springa i och som sitter stadigt på fötterna. Säsongen och temperaturen avgör hur mycket kläder du har på dig. En vindtät jacka är alltid bra att ha.

BOKNING OCH BETALNING

Köp ett presentkort eller värdebevis här: (BUTIK) Boka sedan datum du vill flyga här: (Timecenter.se/fly4fun)

FILMA FLYGET

Vi har actionkamera som filmar hela flyget. Den filmen kan du köpa om du vill.

 

Tandemflyg
Skärmflyg

 

Tandemflyg / prova på lektion med paragliding eller skärmflyg som det också heter. Du flyger med en erfaren instruktör och du behöver inga förkunskaper. Du behöver ha bra skor på fötterna och oömma kläder. Vi vinschas upp till ca 300 meter. Där kopplar vi loss oss från vinschen och friflyger så länge termiken håller oss uppe. Det finns möjlighet att prova på att styra själv om du känner för det och förutsättningarna tillåter. Välkommen att flyga med oss och få en upplevelse du sent kommer glömma.

Pris: 990 kr / ca.10 min

Tandemflyg
Paramotor

 

Tandemflyg / prova på lektion med paramotor i Enköpingsnäs straxt utanför Enköping. Du flyger med en erfaren instruktör och du behöver inga förkunskaper.  Vi startar på fältet och motorn gör att vi  oberoende av vinsch eller berg tar oss upp i luften till ca 500 meter om vi vill. Även här finns möjlighet att få prova på att styra själv om du känner för det och om förutsättningarna är de rätta. Välkommen att flyga med oss och få en upplevelse du sent kommer glömma.

 

Pris: 1.790 kr / ca. 15 - 20 min

 

Flygskola
Skärmflyg & Paramotor

Vill du lära dig att själv flyga? Friflyga med paraglider eller med motor, paramotor? Vi utbildar i alla licens och behörighets grader. Att själv kunna flyga är en frihetskänsla som överträffar det mesta. Kontakta oss och boka upp dig på en nybörjar kurs för att få elevlicens. Du är uppe i luften och flyger fortare än du anat.

 

Om oss

Roger Lenngren som är grundare till Fly4Fun, började flyga paragliding 2002.

År 2007 startade han Himalayan Eagle Paragliding nere i Himalaya i nordöstra Indien. Han var den första som flög tandemflyg i den delen av Indien och lade grunden till det som idag har blivit ett av Indiens mest populära flygområde.

Nu har han bytt ut vyerna i Himalaya mot slätter och sjöar i Mälardalen. Men passionen för flygningen finns kvar. Roger är nu också ordförande i Sala Skärmflygklubb Silverflygarna.

Vi erbjuder nu tandemflyg med paragliding och paramotor i Enköping.

Dessutom håller vi regelbundet kurser i skärmflyg och paramotor.

Roger.jpg
contact

Kontakta oss

Här flyger vi

Plats: Enköping

Adress: Granbo 1, Sparrsätra

Vägbeskrivning:

Bil: Från Enköping kör norr ut på väg 70, ca 7 km till Lådökorset . Där svänger du vänster, kör ca 2 km och sväng höger mot Söderby. Följ vägen ca 2 km tills den tar slut sedan framme vid Granbo, följ de oranga skyltarna med "TANDEMFLYG".

Fly4Fun

Gäddvägen 61

745 92 Enkoping

info@fly4fun.nu

070-277 04 79

 

Ditt meddelande är skickat

bottom of page